Výrobky

 

 

 

 

Bílé kysané zelí

Červené kysané zelí

Zelná šťáva – Šťáva z kysaného zelí

Seznam distributorů a typ prodejen najdete ZDE

!!! Tato uvedená prodejní místa nemusí mít vždy k dispozici veškerý náš sortiment.!!!
V případě, že u svého „prodejce“ nenajdete náš výrobek, prosím volejte 775 554 153. Pokusíme se Vám doporučit nejbližšího možného prodejce hledaného výrobku. Děkujeme za důvěru.

Také se snažíte posílit svou imunitu, rozhodně dejte šanci i jednomu tuzemskému životabudiči. Kysané zelí skoro nic nestojí a dokáže s vaším zdravím zázraky.

V dobách našich předků nechybělo kysané zelí snad v žádné domácnosti a především v zimě sloužilo k doplnění potřebných vitaminů a k dobrému zažívání.

Jak si připravit kysané zelí doma

Zelí omyjte a nakrouhejte, ochuťte solí, kmínem, případně cibulí, česnekem a kořením, které máte rádi, zkuste třeba kopr. Uložte do vhodné nádoby, ideálně kameninové, pořádně pěchujte, aby se vytlačil vzduch. Zalijte roztokem kuchyňské soli (20 g soli na 1 l vody) pouze v případě, pokud zelí nepustí dostatek šťávy tak, aby bylo všechno pod hladinou. Zatižte, zakryjte víkem a příležitostně zkontrolujte – zelí musí být tekutinou stále zcela zakryté, jinak se zkazí. Dva dny nechte stát v teple a poté odstavte do temna a chladu (ideální je kolem 10 °C). Proces kvašení trvá zhruba tři až čtyři týdny.

Zdroj: Článek převzat a upraven ze stránek www.prozeny.cz