Chutný nápoj nakyslé chuti bez chemických konzervačních látek udělá dobře vašim střevům. Má vysoký obsah vitamínu C a organických látek. Pravidelné pití šťávy z kysaného zelí mění metabolismus buněk a do jisté míry omlazuje pleť a pokožku, dělá ji vláčnou a částečně vyhlazuje vrásky. Velmi příznivě působí
na střevní mikroflóru a detoxikuje organismus. Obsahuje vitamin U, který působí proti žaludečním a dvanácterníkovým vředům.
Při požití většího množství má šťáva projímavý účinek (může způsobit průjem). Pití šťávy si naplánujte na dobu, kdy jste v klidu doma. Tahle tekutina vás totiž téměř jistě „prožene“. Tím ale pročistí střeva a prospěje střevní mikroflóře. Šťáva z kysaného zelí obsahuje hořčinné glykosidy, vitaminy A, B1, B2, C, K, kyselinu mléčnou (pomáhá i při ranních nevolnostech v těhotenství), vápník, fosfor, železo, sodík, draslík aj. Reguluje trávení a normalizuje střevní flóru. Tlumí růst nežádoucích bakterií. Dobře se uplatňuje při léčení žaludečních a střevních poruch (zdroj wikipedie). Šťáva ze zelí je výtečný prostředek k čištění těla a důležitá součást diet pro hubnutí. Doporučené dávkování pro začátečníky: 100 – 200 ml denně před jídlem. Pokud si nemůžete na chuť zelné šťávy zvyknout, kombinujte ji ze začátku se šťávou z mrkve a celere.
Na dně sklenice může docházet k usazování sedliny, což je normální jev.
Pozor! Sterilizováním, vařením, dušením, anebo pečením se cenné látky znehodnocují, proto se kysané zelí doporučuje konzumovat v syrovém stavu, např. jako součást salátů.
Hubnoucí efekt – zelná šťáva je dobrým nástrojem k hubnutí. Má nízký obsah kalorií a zhubnete sní výrazně rychleji (obnovuje hubnoucí hormony).
- Balení 500 ml