Zelná šťáva – Šťáva z kysaného zelí
Seznam distributorů a typ prodejen najdete ZDE
!!! Tato uvedená prodejní místa nemusí mít vždy k dispozici veškerý náš sortiment.!!!
V případě, že u svého „prodejce“ nenajdete náš výrobek, prosím volejte 775 554 153. Pokusíme se Vám doporučit nejbližšího možného prodejce hledaného výrobku. Děkujeme za důvěru.
V případě, že dojde mezi námi a spotřebitelem ke vzniku spotřebitelského sporu z kupní smlouvy nebo ze smlouvy o poskytování služeb, který se nepodaří vyřešit vzájemnou dohodou, může spotřebitel podat návrh na mimosoudní řešení takového sporu určenému subjektu mimosoudního řešení spotřebitelských sporů, kterým je
Česká obchodní inspekce
Ústřední inspektorát – oddělení ADR
Gorazdova 1969/24
120 00 Praha 2
Email: adr@coi.gov.cz Web: adr.coi.gov.cz
Také se snažíte posílit svou imunitu, rozhodně dejte šanci i jednomu tuzemskému životabudiči. Kysané zelí skoro nic nestojí a dokáže s vaším zdravím zázraky.
V dobách našich předků nechybělo kysané zelí snad v žádné domácnosti a především v zimě sloužilo k doplnění potřebných vitaminů a k dobrému zažívání.
Jak si připravit kysané zelí doma
Zelí omyjte a nakrouhejte, ochuťte solí, kmínem, případně cibulí, česnekem a kořením, které máte rádi, zkuste třeba kopr. Uložte do vhodné nádoby, ideálně kameninové, pořádně pěchujte, aby se vytlačil vzduch. Zalijte roztokem kuchyňské soli (20 g soli na 1 l vody) pouze v případě, pokud zelí nepustí dostatek šťávy tak, aby bylo všechno pod hladinou. Zatižte, zakryjte víkem a příležitostně zkontrolujte – zelí musí být tekutinou stále zcela zakryté, jinak se zkazí. Dva dny nechte stát v teple a poté odstavte do temna a chladu (ideální je kolem 10 °C). Proces kvašení trvá zhruba tři až čtyři týdny.
Zdroj: Článek převzat a upraven ze stránek www.prozeny.cz