Zelná šťáva – Šťáva z kysaného zelí NOVINKA!

Chutný nápoj nakyslé chuti bez chemických konzervačních látek udělá dobře vašim střevům. Má vysoký obsah vitamínu C a organických látek. Pravidelné pití šťávy z kysaného zelí mění metabolismus buněk a do jisté míry omlazuje pleť a pokožku, dělá ji vláčnou a částečně vyhlazuje vrásky. Největší výzschnupfen-424_0nam pití zelné šťávy spočívá v tom, že preventivně působí proti vzniku zhoubných onemocnění trávicí soustavy, především onemocnění žaludku, tlustého střeva a jater, velmi příznivě působí na střevní mikroflóru a detoxikuje organismus. Obsahuje vitamin U, který působí proti žaludečním a dvanácterníkovým vředům. Šťáva z kysaného zelí účinně působí při léčbě hemeroidů.

Při požití většího mnIMG_5586ožství má šťáva projímavý účinek (může způsobit průjem). Pití šťávy si naplánujte na dobu, kdy jste v klidu doma. Tahle tekutina vás totiž téměř jistě „prožene“. Tím ale pročistí střeva a prospěje střevní mikroflóře. Šťáva z kysaného zelí obsahuje hořčinné glykosidy, vitaminy A, B1, B2, C, K, kyselinu mléčnou (pomáhá i při ranních nevolnostech v těhotenství), vápník, fosfor, železo, sodík, draslík aj. Reguluje trávení a normalizuje střevní flóru. Tlumí růst nežádoucích bakterií. Dobře se uplatňuje při léčení žaludečních a střevních poruch (zdroj wikipedie). Šťáva ze zelí je výtečný prostředek k čištění těla a důležitá součást diet pro hubnutí. Doporučené dávkování pro začátečníky: 100 – 200 ml denně před jídlem. Pokud si nemůžete na chuť zelné šťávy zvyknout, kombinujte ji ze začátku se šťávou z mrkve a celere.

Na dně sklenice může docházet k usazování sedliny, což je normální jev.

Pozor! Sterilizováním, vařením, dušením, anebo pečením se cenné látky znehodnocují, proto se kysané zelí doporučuje konzumovat Zelná šťáva-1v syrovém stavu, např. jako součást salátů.

Hubnoucí efekt – zelná šťáva je dobrým nástrojem k hubnutí. Má nízký obsah kalorií a zhubnete sní výrazně rychleji (obnovuje hubnoucí hormony).

  • Balení 500 ml

Výživové hodnoty ZELNÁ ŠŤÁVA na 100g:

Energetická hodnota: 67 kJ/16 kcal

Tuky:                            0,10 g

    – z toho nasycené

       mastné kyseliny:    0,01 g

Sacharidy:                    2,21 g

    – z toho cukry:          0,20 g

Bílkoviny:                      1,50 g

Sůl:                              0,64 g

Země původu:                  CZ