Technologie

    • Zelí z pole je sklízeno kombajnem, poté putuje na posklizňovou linku, kde jsou hlávky očištěny a košťály odvrtány, nakrouhané zelí je pásem dopraveno do kvasného bazénu. Místo klasického šlapání je používáno elektrické dusadlo.
    • Zelí zpracováváme tradiční metodou mléčného kvašení, jako přísadu se používá pouze sůl a kmín. Jedná se o čistě přírodní produkt bez jakýchkoliv chemických a konzervačních přísad.
    • Při finálním balení se do kysaného zelí přidává solný nálev s konzervantem. Na žádost zákazníka můžeme kysané zelí zabalit s nálevem bez konzervatů
      (do 3 kg, 5 kg nebo 10 kg kbelíku).
    • Kvasný proces trvá 6-8 týdnů podle odrůdy a teploty. Kvašení probíhá v kvasných bazénech hlubokých 4.5 m o kapacitě 40 tun.
    • Celková roční kapacita se pohybuje ve stovkách tun.
    • Balení:
        • sáčky 0,5 kg
        • lahvičky 500 ml
        • kbelíky 3 – 5 – 10 kg