-
- Zelí z pole je sklízeno kombajnem, poté putuje na posklizňovou linku, kde jsou hlávky očištěny a košťály odvrtány, nakrouhané zelí je pásem dopraveno do kvasného bazénu. Místo klasického šlapání je používáno elektrické dusadlo.
- Zelí zpracováváme tradiční metodou mléčného kvašení, jako přísadu se používá pouze sůl a kmín. Jedná se o čistě přírodní produkt bez jakýchkoliv chemických a konzervačních přísad.
- Při finálním balení se do kysaného zelí přidává solný nálev s konzervantem. Na žádost zákazníka můžeme kysané zelí zabalit s nálevem bez konzervatů
(do 3 kg, 5 kg nebo 10 kg kbelíku). - Kvasný proces trvá 6-8 týdnů podle odrůdy a teploty. Kvašení probíhá v kvasných bazénech hlubokých 4.5 m o kapacitě 40 tun.
- Celková roční kapacita se pohybuje ve stovkách tun.
- Balení:
-
- sáčky 0,5 kg
-
- lahvičky 500 ml
-
- kbelíky 3 – 5 – 10 kg
-