Zelňačka

Suroviny:
200 g kysaného zelí
2 brambory
2 lžíce hladké mouky
10 g slaniny
1 lžíce sádla
malá sklenka kysané smetany
1 vejce
100 g klobásy
kmín, sůl, bujon, mletá paprika
Postup:
Slaninu na kostičky opečeme na pánvi, přidáme sádlo a mouku a připravíme jíšku. Vmícháme mletou papriku a zalijeme asi půl litrem vody. Metličkou rozšleháme a 20 minut vaříme. Kysané zelí nakrájíme na menší kousky a v půl litru vody uvaříme do poloměkka. Přidáme kmín, sůl, bujon, brambory na kostičky a uvaříme doměkka. Jíšku a klobásu pokrájenou na kolečka vmícháme k zelí. Ještě několik minut povaříme a nakonec zjemníme smetanou rozšlehanou s vajíčkem – už nevaříme.
Dobrou chuť.