Kotlety se zelím

Suroviny:

6 ks silnějších vepřových kotlet

500 g kysaného zelí

250 g zakysané smetany

100 g anglické slaniny

1 cibule

3 stroužky česneku

1 bobkový list

1 brambor

6 lžiček kečupu

olej

sůl, pepř

tuk na vymazání pekáčku

Postup:

Kotlety naklepeme, osolíme a zprudka opečeme na rozpáleném oleji z obou stran. Slaninu a cibulku na kostičky osmažíme ve výpeku. Přidáme prolisovaný česnek, zelí, bobkový list, pepř a dusíme do změknutí zelí. Odstraníme bobkový list. Oloupanou bramboru nastrouháme najemno a přidáme k zelí.

Do vymazaného pekáčku rozložíme maso. Na každý plátek dáme kopeček zelí a lžičku zakysané smetany. Dáme zapéci do předehřáté trouby.

Před podáváním můžeme každou porci ozdobit kečupem.

Dobrou chuť.