Suroviny:
6 ks silnějších vepřových kotlet
500 g kysaného zelí
250 g zakysané smetany
100 g anglické slaniny
1 cibule
3 stroužky česneku
1 bobkový list
1 brambor
6 lžiček kečupu
olej
sůl, pepř
tuk na vymazání pekáčku
Postup:
Kotlety naklepeme, osolíme a zprudka opečeme na rozpáleném oleji z obou stran. Slaninu a cibulku na kostičky osmažíme ve výpeku. Přidáme prolisovaný česnek, zelí, bobkový list, pepř a dusíme do změknutí zelí. Odstraníme bobkový list. Oloupanou bramboru nastrouháme najemno a přidáme k zelí.
Do vymazaného pekáčku rozložíme maso. Na každý plátek dáme kopeček zelí a lžičku zakysané smetany. Dáme zapéci do předehřáté trouby.
Před podáváním můžeme každou porci ozdobit kečupem.
Dobrou chuť.